Dorrit Toftekær
 

Home

Psykoterapi
Blomstermedicin
Anbefalinger
Hvem er jeg
Kontakt
Links
 

 

 

 

 

Blomstermedicin


 

*   Afholder løbende kursus i blomstermedicin  *

*   Download Blomstermedicin kompendium  *

 

Blomstermedicin er udviklet af den engelske læge og homøopat Edward Bach ( 1886-1936 ), men allerede hans forgænger Paracelsus ( 1493-1541 ) samlede dug fra blomsterknopperne ved daggry til sine patienter, og det er muligvis dette, der har inspireret Bach.

Bach påviste blomsteressensers positive indvirkning på det menneskelige sind og fandt 38 forskellige remedier, men der er ingen tvivl om, han ville have fundet flere hvis han havde levet længere.

Efter Bachs pionérarbejde er der fundet andre blomsterremedier, bl.a. de californiske, som jeg også anvender. I skrivende stund har jeg fremstillet egne blomsterremedier i 15 år efter Bachs anvisninger, desuden anvendt Bachs blomstermedicin i forbindelse med terapi og healing i mere end 30 år. Mit blomsterlager består af over 200 forskellige blomsterremedier, som hovedsagelig består af udtræk fra ugiftige ( bortset fra nogle få ) planter, enten vilde, eller dyrket i min have med min mors hjælp.

Blomstermedicin kan benyttes efter ønske under selve terapisessionen, hvilket kan være med til at opløse psykiske blokeringer øjeblikkeligt på en blid og nænsom måde.

I mit virke som terapeut opdagede jeg en dag, at jeg faktisk sad og gav mine klienter blomstermedicin under terapisessionen, og at det havde en umiddelbar lindrende effekt. Dette førte til at jeg begyndte at fremstille blomstermedicinen selv.

Man kan også med fordel tage blomstermedicin mellem terapisessionerne og endelig kan man ” nøjes ” med kun at tage blomstermedicin enten for at opløse gamle reaktionsmønstre eller som selvudvikling. Bach brugte det som supplement til fysisk behandling og jeg bruger det som supplement til psykisk behandling eller selvudvikling. Jeg har også gode resultater med blomstermedicin til børn og dyr.

Fremstilling af blomstermedicin har efterhånden udviklet sig til en kærlighedsaffære, og det er en dejlig start på dagen at stå tidligt op, komme ud i naturen og finde blomsterne.

   

Hjælpemidler

Bachs blomstermedicin er udviklet af den engelske læge og homøopat Edward Bach, som påviste blomsteressensers positive indvirkning på det menneskelige sind.

Jeg anvender både Bachs- og californiske blomsterremedier m.fl. og har mere end 30 års erfaring i brugen af disse sammen med terapi og healing, og jeg har siden 1996 selv fremstillet størstedelen af den blomster-medicin jeg bruger – efter dr. Bach’s anvisninger. 

Mit blomsterlager består af over 200 forskellige blomsterremedier, som hovedsageligt består af udtræk af ugiftige planter - vilde eller dyrket i min have, som fx brombær, egeblomst, kvan eller forglemmigej.

Blomstermedicinen kan benyttes efter ønske under selve terapisessionen, hvilket kan være med til at opløse psykiske blokeringer øjeblikkeligt på en blid og nænsom måde. Blomsteressenserne kan også med fordel tages mellem sessionerne.

Jeg benytter desuden et apparat, der registrerer emotionel spænding, hvorved evnen til at fornemme, bearbejde og forløse dybere bevidsthedslag forstærkes. Apparatet kan kaldes en ”intuitionsforstærker”, fordi det aflæser underbevidste følelser og giver større mulighed for at kunne lytte til din intuition.